Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Antakya’daki aktif gazetecilerle bir araya geldiler.
Karadeniz Petek Pastanesinde gerçekleşen programda, Hatay’daki projelerden bahseden Yayman,
Antakya ile ilgili bir hayali olduğuna vurgu yaptı.
Hatay’da aktif olarak çalışan Gazeteciler ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman,
öncelikle tüm gazetecilerin gazeteciler gününü kutladı.
Yayman, yerel medyanın önemine değinerek şunları söyledi;
“Gazeteciliğin ne kadar zor koşullarda yapıldığını bilen, objektif, tarafsız ve ilkeli habercilik yapma peşinde gece gündüz çalışan basın emekçilerine bende saygılarımı sunuyorum. Medya, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir ve dördüncü kuvvettir. Yasama, yürütme, yargının yanında dördüncü kuvvettir. Bu anlamda bugün çok anlamlı bir gün. Sadece 10 Ocak’ta değil, biz bütün zamanlarda gazeteci arkadaşlarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz.
Çünkü biz sadece gazetecilerin de değil, sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin, meslek odalarının şehri yönetmek bakımından çok önemli bir işleve sahip olduğunu ve bu şehri beraber yönetme anlayışının çok önemli bir prensip olduğunu düşünüyoruz.
Ayrıca bizim partimizin, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli söylediği bir prensip var ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’. Biz sizleri önce insan olarak görüyoruz. Daha sonra baba, anne, eş, dost, dayı, akraba ve gazeteci olarak görüyoruz. Hepinizin farklı kimlikleri var bu anlamda şehirlerin yönetilmesinde, ortak akılla yönetilmesinde, şehir meclislerinin oluşmasında gazeteciler ve yerel gazeteciler çok çok önemlidir. Antakya gibi bir medeniyetler şehrinde gazeteci olmak da bence önemli bir iştir. Antakya, Türkiye’nin en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir.”Dedi.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ARKEOPARKINI KURACAĞIZ
Antakya’nın önemli dört kapısından biri olan giriş kapısı ‘Halep Kapısı’ olarak bilinen yerden başlayarak, o vadinin içinde Türkiye’nin en büyük arkeopark’lardan birisini Antakya’ya kazandırmak istediklerini söyleyen Yayman, bunun için bir çalışma yapacaklarını aktardı.
ANTAKYA UZUN ÇARŞI, ŞAHESER BİR YAPIYA KAVUŞACAK!
Antakya Belediye başkanı İsmail Kimyeci ile beraber yürüttükleri uzun çarşının sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projesinden de bahseden Bakan Yardımcısı Yayman, şunları söyledi;
“İpek yolu üstündeki en önemli çarşılardan bir tanesi Antakya uzun çarşıdır ve biz burayı şaheser bir yapıya kavuşturacağız. Esnafımızla,sanaatkârımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla ve en önemlisi Hatay valiliği ve Antakya Belediyemizle uzun çarşıya Allah nasip ederse en kısa zamanda başlıyoruz.” Dedi.
İSTANBUL’DAN SONRA HATAY
Türkiye’de, İstanbul’dan sonra marka değeri en yüksek şehirlerden bir tanesi Antakya olduğunu söyleyen Yayman, bu değerin daha fazla tanınması için el birliği ile çalışılması gerektiğini söyledi.
MÜZELER KENTİ HATAY
Yayman, konuşmasının devamında;
Hatay müzesinin dünyanın en büyük mozaik müzesi olacağını belirterek, o müze için 10 milyon TL ödenek ayrıldığını ve Şubat-Mart ayında tamamen bitmesi planlandığını dile getirdi.
Antakya merkezinde bulunan eski müzenin tekrar restore edileceğini söyleyen Yayman, şu ifadelere yer verdi;
“Eski müzenin de ihalesi 19 Ocak’ta yapılacak. Eski müzeyi, yani 1934 tarihinde Fransızlar tarafından kurulan müzeyi, yeniden restore ediyoruz ve orayı da bir Türk-İslam eserleri müzesi yapıyoruz. Çünkü Hatay denince akla medeniyetler geliyor. Bu medeniyetlerin önemli unsurlarından bir tanesi de Türkler ve İslamiyet’tir. Orası için de 8 milyon ödenek ayırıyoruz.”Dedi.