CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Hatay'in sorunlarını, yarım kalan projeleri ve Hatay'ın gördüğü üvey evlat muamelesini anlattı.
HARBİYE ŞELALERİNİ DÜZENLEME PROTOKOLÜNÜ İMZALAMAKTAN KİMLER, NEDEN VAZGEÇTİ?
Harbiye şelalelerinin rehabilitasyonu konusunda başta sağlanan mutabakatın sonradan birileri tarafından bozulduğunu anlatan CHP'li Güzelmansur, şöyle konuştu:
"
Ne yazık ki Harbiye Şelaleleri şu anda içler acısı durumda. Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın himayeleri altında daire başkanları ile iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile birlikte birkaç toplantı yaptık. Ve tüm bu toplantıların amacı, Harbiye şelalelerinin rehabilitasyon edilmesi ile ilgiliydi. 100 bin metre karelik bir yer öncelikle rehabilite edilecekti, daha sonra toplamda 60 bin metre kare olan ikinci etaba geçilecekti. Bu protokolün imzalanma aşamasına gelindi. Gün belirlendi. Ama ne sebep oldu da, bilmiyoruz bunu, bu davet edildiğimiz protokol imzalama töreni son anda iptal edildi. Ben buradan iktidar milletvekillerine ve iktidarın yetkililerine soruyorum: Siz birçok toplantılar yaptıktan sonra, son aşamaya gelmemize rağmen, niye Harbiye Şelalelerinin çevresini düzenleme protokolünü imzalamaktan vazgeçtiniz? "Dedi.
DEFNE DEVLET HASTANESİ İÇİN YER TAHSİSİ YAPILDI, İHALE İLANI DA BİR AN ÖNCE YAYINLANMALI
Defne'nin devlet hastanesine kavuşması için 3 yılı aşkın bir süredir mücadele eden Güzelmansur:
"
Yüz altmış bin nüfuslu Defne ilçemize bir hastane yapılacak. Ben iki, üç yıldan beri bunun uğraşı ve çabası içerisindeyim. Şu anda bu hastanemizle ilgili bir yer tahsisi yapıldı. Bu yer tahsisimizin bir an önce bitirilip Sağlık Bakanlığı tarafından ihale edilmesini bekliyoruz. Ben bu süreci takip ediyorum" dedi.
YAYLADAĞI SINIR KAPISI AÇILMADIKÇA, SUUDİ ARABİSTAN İHRACATININ ARTMASI BEKLENEMEZ
14 orta doğu ülkesine açılan Yayladağı ve Cilvegözü sınır kapıları kapalı olduğu sürece Suudi Arabistan ile normalleşmenin ihracata olumlu yansımasının kısıtlı olacağını vurgulayan Güzelmansur,şunları söyledi:
"
Suriye Krizinden en çok etkilenen illerin başında Hatay geliyor. Altı yüz bin Suriyeliyi on bir yıldır misafir ediyoruz. 14 orta doğu ülkesine açılan sınır kapılarımız kapali. Şimdi Suudi Arabistan ile normalleşme sürecine girdik. Bu ülkeye olan ihracatımızın artması için bu on dört ülkeye açılan kapıların en azından bir tanesini açın. Yayladağı sınır kapısını açın. Sadece Hatay değil, tüm bölge rahat bir nefes aldırın."Dedi.
YIKILAN ATATÜRK STADYUMUNUN YERİNDE MOLOZ YIĞINLARI VE 2 METRELİK BETONLAR VAR
Düzenlediği basın toplantısında millet bahçesi yapılacağı söylenen, yıkılan Atatürk stadyumuna da değinen Güzelmansur:
"
Yıkılan Atatürk Stadı'nın yerine, dediler ki, millet bahçesi yapacağız. Ve şimdi bakıyorum. O millet bahçesinde ne yazık ki sadece moloz yığınları ve sadece iki metre yüksekliğinde duvarlar mevcut. Millet bahçesinin çevresinde iki metrelik duvarın ne işi var? Siz Antakya'nın en düzgün, en nadide yerlerinden biri olan Atatürk Stadyumunu beton yığını haline getiriyorsunuz. Antakya halkı beton yığını değil, Antakya halkı yeşillik istiyor. Antakya halki nefes alabilecek park istiyor. Bunu da lütfen bir an önce yapmanızı istiyorum" dedi.
BİTMEYEN OTOYOL PROJESİ
Güzelmansur, Belen'de sona eren otoyol ile ilgili şunları söyledi:
"
Bin iki yüz kilometrelik otoyol, Edirne'den başlayıp Belen'e kadar geliyor. 1.200 km yapılıyor, ama bu hükümet 38 km'yi yapmıyor. Belen'e kadar otoyol geliyor, ama Belen'den sonra otoyol yok. Bugün İskenderun'dan Antakya'ya veya Antakya'dan İskenderun'a gitmek için sadece Belen ilçemizi on beş, yirmi dakikada geçemiyorsunuz. Trafik yoğunluğundan dolayı! Yaz geliyor, biz bu yaz da artık trafik çilesi çekmek istemiyoruz. Projesi çizilen bu otoyolu lütfen bir an önce bitirin."Dedi.
HATAY'DA 50 YILDIR 1 KM DEMİRYOLU YAPILMADI
İskenderun'da son bulan tren yolunun Antakya ve Samandağ'a ilerletilmesini isteyen Güzelmansur:
"
Amik Ovası'nda buğday, mısır, pamuk her şey yetişiyor. Ama bu bereketli Amik Ovası'nın içinde yetişen ürünlerin nakliyesi, ne yazık ki sadece karayoluyla yapılıyor. 50 yıl önce İskenderun'a kadar tren hattı yapılıyor. Ama elli yıldır İskenderun'dan Antakya'ya tren hattı yapılmıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen artık Antakya'yi, Hatay'ı üvey evlat olarak görmeyin. Devlet Demiryolları yetkililerine sesleniyorum. İskenderun'a getirilen bu tren yolu 50 yıldır bir kilometre ilerletilemez mi? Oradan Antakya'ya oradan Samandağ'a bir an önce bunun yapılmasını istiyorum" dedi..
SAMANDAĞ -ARSUZ TAMAMLANMALI
Güzelmansur,Samandağ-Arsuz yolu ile ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:
"
Samandağ Arsuz yolu, Sayın Valimiz tarafından yapıldı. Teşekkür ediyorum buradan. Ama bitirilmedi, Kale'ye kadar geldi. Ve Samandağ insanı Arsuz'a, yine, Antakya üzerinden, İskenderun üzerindne gitmek zorunda kalıyor. Yolun 26 kilometresi yapıldı. Son 4-5 kilometresi yapılmadı. Diyorsunuz ki, efendim Büyükşehir yapsın. Niye Büyükşehir yapsın? Bugün ilçeler arası yol yapmak, kusura bakmayın Büyükşehir'in işi değildir. İlçeler arası yol yapmak, kara yollarının işidir."
SERİNYOL MADENLİ YOLUNU YAPAN BÜYÜKŞEHİR'E KARAYOLLARI DESTEK VERMELİ
Serinyol Madenli yolunu yapan Büyükşehir'e karayollarının destek vermesi gerektiğini söyleyen Güzelmansur,konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"
Serinyol mahallemizden Madenli'ye bir yol var. Biliyorsunuz HADO açıldı. HADO Hatay'a büyük bir katkı sağlayacak. Türkiye'de ilk kez bir belediye aracılığıyla uluslararası taşımacılık yapılıyor. Ama HADO'ya gitmek için yine, Belen'e, İskenderun'a geçmek zorundasınız. Bu Serinyol - Madenli yolu yapılınca Antakya'dan Arsuz'a direk geçilecek. Toplam 28 kilometre. Bu yolu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız yapıyor. Karayollarından bu yolun yapımına destek istiyoruz. Ben buradan karayolları yetkililerine ve sayın bakanıma sesleniyorum lütfen bizim feryadımızı, Hatay'ın feryadını duyun."Dedi.