Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, dün CNN TÜRK'te yayınlanan Hafta Sonu programına konuk oldu.
Hakan Çelik'in,Türkiye'de medya ve siyaset ilişkileri nasıl ilerliyor sorusuna Fahrettin Altun, canlı yayında yanıt verdi.
İletişim Başkanı Altun, basının içinde Türkiye’ye karşı manipülatif ve provokatif bilgi üreten bir kesimin varlığına işaret ederken şu mesajları verdi:
"Üzülerek ifade ediyorum ki basınımızda, dışarıdan fonlanan, etkilere ve .lĺyönlendirmelere açık; Türkiye’nin kalkınmasına, dünya milletlerinin gönlüne girmesine, diplomaside zaferler elde etmesine, adaletsiz dünya sistemine karşı iddialı duruşuna ve Sayın Cumhurbaşkanımızın millet tarafından desteklenmesine karşı manipülatif ve provakatif bilgi üreterek ülkesine karşı operasyon merkezlerine dönüşen bir kesim de vardır. Ne yazık ki bu kesimin yeri geldiğinde terör örgütlerinin propaganda aygıtı olarak devreye girdiklerini, ellerindeki medya gücünü bir silah olarak devlete ve millete doğrulttuklarını da müşahade ediyoruz.
Bu noktada bağımsız, yerli ve milli bir medya kavramı son derece stratejik önem arz ediyor. Sadece ülkemiz için değil, bölgemiz için, dünyamız için hayati önemi olan bir husustan bahsediyoruz. Medyada marjinal bir şekilde de kendisine yer bulan bu kesimlere bir çağrıda bulunmak istiyorum; Bırakın artık bu coğrafyada, bu topraklarda 5'inci kol faaliyetleri sürdürmeyi ve gerçek anlamda 4'üncü kuvvet olarak hareket edin. Demokrasi içinde medyanın olması gereken yerde olun. Demokrasi düşmanlığı yapmayın, demokrasimize hizmet edin."dedi.
‘HAKLARINIZIN İYİLEŞTİRİLMESİ NOKTASINDA YANINDAYIZ’
Altun, Başkanlığın Türkiye’de medya mensuplarının, basın çalışanlarının yanında ve arkasında olduğunu, kendi ülkesini ve milletini önceleyen, ülkesine ve milletine düşmanlık yapmayan ve dışarıdan güdümlü şekilde çalışmayan her bir basın mensubunu ‘kendisine hizmet etme vazifesiyle yükümlü oldukları’ bir paydaş olarak gördüklerini söyledi.
Onların hakikat mücadelesinde yanlarında olmaya ve hep beraber ‘Yaşasın hakikat’ demeye devam edeceklerini kaydeden Altun, basın sektöründe yaşanan sorunlara da değindi.
Sektörün dinamik değişiminin yeni sorunları da beraberinde getirdiğini belirten Altun:
"İletişim Başkanlığı, haklarınızın iyileştirilmesi noktasında, tüm kurum ve kuruluşlarla sizlerin oturduğu her masada yanınızda yer alacaktır, bundan en ufak bir kuşkunuz olmasın. Zira nasıl zor şartlar altında çalıştığınızı en iyi bizler biliyoruz. Salgın sürecinde milletimizin bilinçlenmesi, daha doğru şekilde bilgilendirilmesi için medya sektörümüz çok ciddi bir emek harcadı. Hakkınız ödenmez" dedi.
YASAMA GÜNDEMİNE TAŞIMAK İÇİN GAYRETİMİZ SÜRECEK
Bu tür çalıştayları sürdürmek, nitelik ve nicelik açısından bu çalışmaları daha da ileriye taşımak ve sorunları çözüme kavuşturmak noktasında güçlü bir iradeleri olduğunu hatırlatan Altun, gazetecilik mesleğiyle ilgili 1952 yılından bu yana yürürlükte olan kanun metninin günümüzün getirdiği sorunlar karşısında yetersiz kaldığını ifade etti.
Altun;
"Bu noktada İletişim Başkanlığımızın basın sektörümüzün sorunlarını yüce Meclis’imizin, yasama organımızın gündemine taşımak noktasında elinden gelen bütün gayreti ortaya koyduğunu ve bu gayreti sürdüreceğini ifade etmek istiyorum.
İletişim ve enformasyon teknolojilerindeki gelişmeyle birlikte gazetecilik alanının ekonomik organizasyonunda ve mesleğin yapısında değişimler ortaya çıkmıştır. Bu yaşanan değişimlerle birlikte mesleği yerine getiren gazetecilerin çalışma biçimleri değişmiştir. Bu çalıştay vasıtasıyla gazetecilik mesleğinde terfi, ücretlendirme, izin, sözleşmenin feshi ve kıdem tazminatı gibi güncel sorunlar tartışılacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verdiğimiz güçlü, bağımsız ve haklı Türkiye mücadelesinde basın sektörünün; ülkesinin ve milletinin yanında, hakikat üzerine hareket etmesi çok ama çok değerli olacaktır. Sorunlarınız sorunlarımızdır" ifadelerini kullandı.